Maderoterapija i celilit masaža

Madero terapija

Iako se za ovu masažu uglavnom odlučuju žene da bi se rešile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima kao i za detoks organizma. To je oblik masaže kod kog se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – drveta. Madero-terapija stimuliše i popravlja ravnotežu energije, smanjuje stres, a mišiće i zglobove oslobađa bola.

Njena primena se proširila i u estetske svrhe, jer daje čvrstinu telu, zateže kožu, smanjuje i lokalizuje broj masnih ćelija, bora na licu i drugim delovima tela, ubrzava limfotok, izbacuje toksine, višak vode i celulit. Madero-terapija se takođe koristi za oblikovanje figure i kontura lica. Prednost specijalno oblikovanih drvenih „oklagija” je u tome što intenzivno vrše pritisak na fibrozni celulit i otklanjaju masne naslage zajedno sa toksinima i viškom vode.

Posle nekoliko godina istraživanja, stručnjaci iz oblasti alternativne terapije u Kolumbiji, gde se ova vrsta masaže razvila, konačno su oživeli ovu drevnu tehniku krajem prošlog veka i započeli proizvodnju drvenih „oklagija”, koje su usklađene sa anatomijom ljudskog tela i mogu se primeniti direktno na koži. Čitava koncepcija zasniva se na vrstama terapije koje su prilagođene telu i licu, uz poseban oblik, anti-celulit madero-terapiju.

Celulit

Celulit je sastavljen od masti, toksina i vode. Po svojoj strukturi i načinu nastanka, različit je od običnog sala. Ovo tzv. pokvareno salo, direktna je posledica ozbiljne intoksikacije organizma. Najčešća mesta pojavljivanja su: butine, jastučići oko kolena, listovi, skočni zglobovi, sedalni region, stomak, donji deo leđa.

U poznijim godinama može se pojaviti i na vratu i nadlakticama. Sedeći položaj naročito sa prekrštenim nogama, otežava cirkulaciju na specifičnim mestima i zato se najčešće pojavljuje na zadnjici, zadnjoj loži i unutrašnjoj strani butina.

Ručna masaža ima za cilj da stimulišući krvnu i limfnu cirkulaciju omogući oslobađanje celulita iz kapsule (koliko je to moguće), i da ga putem organa za detoksikaciju izbaci iz organizma. Obzirom da je lociran 3-5 milimetara ispod površine kože, u vezivnom tkivu, nema razloga za grubim pritiskanjima i oštećenjima krvnih sudova koji će se oglasiti modricama, koje su apsolutno nedozvoljene. Pritisci treba da budu dozirani i nikad preko granice bola.

Obuka anticelulit masaža podrazumeva učenje anatomije tela, uzroka nastanka celulita, lečenja i primene masažnih pokreta, kao i upotrebu kozmetičkih preparata za smanjenje obima na tretiranoj regiji. Obuka omogućava polazniku upoznavanje sa tehnikama anticelulit masaže, gde se kroz vežbu stiče stručno znanje i sposobnost za samostalni rad.

Vreme obuke:

Obuka traje 1-3 dana, po 3h po danu.
Obuka je namenjena svim koji žele da nadograđuju svoje znanje na polju masaže.
Na kraju obuke BIĆE ORGANIZOVANO TESTIRANJE KANDIDATA.

Kontaktirajte nas